


İstanbul Cihangir’de; 1900'lerin başlarında tek seferde iki ayrı birim olarak inşa edilen ahşap yapı, II. derece tarihi eserdir.
İlk yapıldığında, 2 konut biriminden oluşurken; zaman içerisinde 4 konut birimi yapılarak deforme edilmiştir.
Yapının mevcut hali, zemin kotuna kadar moloz taş duvarlı, ahşap karkas döşemeli inşa edilmiş olup, üst kotlar ahşap karkas üzerine dış cephesi ahşap kaplamalı, içi bağdadi sıva uygulamalı iki kattan oluşmaktadır.
Restorasyon sırasında; bodrum kat betonarme, diğer katlar çelik konstrüksiyon olarak inşa edilmiştir. Taşıyıcı sistem dizayn edilirken; geçmişteki hafif ve rasyonel sistem incelenmiş ve günümüz yapım tekniklerine dönüştürülmüştür.
Yığma moloz taş olan bodrum kat, betonarme; ahşap karkas olan alanlar da, çelik konstrüksiyon olarak tasarlanmıştır. Duvarlar, alçıpan, taş yünü yalıtım, osb üzeri ahşap kaplama olarak detaylanmıştır. Döşemede konstrüksiyon arası taş yünü üste osb üzeri ahşap parke, alt kotada alçıpan levha uygulanmıştır.
Yapının; restorasyonu ile birlikte iç mekan tasarımı da yapılmıştır. İç mekan düzenlenmesinde, yapının geçmişine aykırı olmayacak, ancak kullanıcıların günlük yaşamlarının modernliği ile çelişmeyecek biçimde kurgulanmasına dikkat edilmiştir.